HR-analytiikka

Hyppää suoraan Readyn valmiiseen HR-analytiikka ratkaisuun tästä.

Mitä on HR – analytiikka?

HR-analytiikka (People Analytics) on yrityksen oman henkilöstön datavetoista ja liiketoimintalähtöistä tuntemista sekä ennustamista.

Tiedätkö paljonko yrityksenne sairauspoissaoloprosentti on? Minne suuntaan se on kehittynyt ja paljonko se on verrattuna muihin saman toimialan yrityksiin?

Sairauspoissaolot ovat ongelma henkilöstön hyvinvoinnille ja vakaille tuotteliaille ja onnellisille työurille, sekä yrityksen toiminnalle. Jatkuvat sairauspoissaollot aiheuttavat yllätyksiä tuotannolle ja toiminnalle ja rahallisia kuluja. Tämä on vain yksi esimerkki siitä millaista analytiikkaa Readyn People Analytics-tiimi tekee.

Muita oleellisia seurattavia henkilöstötunnuslukuja ovat esimerkiksi vaihtuvuus (lähtijät ja tulijat), palkkataso, ylityöt, määräaikaisten määrä vs vakituisten määrä, rekrytoinnin onnistuminen ja tietenkin henkilöstön tyytyväisyys, joka on nykyaikana entistä tärkeämpää nostaa ja pitää korkealla. Henkilöstö on todellisuudessa yrityksen tärkein strateginen resurssi, ja jos et tiedä mitä on tapahtunut ja mitä tulee tapahtumaan häviät kilpailullisessa markkinassa.

Ready Solutions Oy:lla on kokenut HR-analytiikka -tiimi. Käy katsomassa myös referenssimme Suomen johtavalta yksityisen terveydenhuollon toimijalta. Voit katsoa myös aiemmat blogikirjoituksemme aiheesta

Minkälainen henkilöstörakenne teillä on? Millainen sen pitäisi olla tulevaisuudessa? Haluatko parantaa henkilöstön tyytyväisyyttä ja vähentää kustannuksia? Uutiskirjeemme tilaajana saat apuvälineitä näiden kysymysten ratkaisemiseen.

Tilaa HR – analytiikan uutiskirjeemme!

Tilaajana saat mielenkiintoista HR – analytiikan sisältöämme ja näet pidemmän videon jossa Tatu Tulokas kertoo HR – analytiikasta.

Marketing by

Ota yhteyttä Ready Solutions Oy:n HR-analytiikasta vastaavaan:

jonne.poutiainen@readysolutions.fi

+358503045681