Loimua – Automatisoidut ennusteet

Loimua-yrityslogo
Asiakas
Loimua
Toimiala
Energia
Kokoluokka
67 M€
Tarjottu asiantuntemus
Edistynyt analytiikka

Automatisoidut aikasarjaennusteet

Loimua Oy on hyödyntänyt mittausdataa energiatoimialalle tyypilliseen tapaan hyvinkin laajasti, mutta heillä oli kiinnostusta edelleen kehittää toimintaansa mittausdatasta tuotettujen ennusteiden avulla.

Ready Solutions Oy toteutti asiakkaalleen automaattisesti aikasarjaennusteita tuottavan sovelluksen.

Data-analytiikka

Toimituksen sisältö

Ready Solutions Oy:n toteuttama automatisoituja ennusteita tuottava sovellus rakennettiin avoimen lähdekoodin R – kielellä, näin saavutettiin asiakkaan tarpeita vastaava ratkaisu ilman vuosittaisia lisenssi- ja ylläpitokustannuksia.

Toimitukseen kuului ennustemallien ja datavirtojen luomista uuteen mallinnusympäristöön sekä sovelluksen raportointiosion rakentaminen asiakkaan omaan Business Intelligence – ympäristöön.

Koneoppimisen palveluiden kehittämisestä vastaava Ready Solutions Oy:n partneri Asko Kauppinen toteaa, että Loimuan tarve ja Ready Solutionsin aikaisemmat projektit tällä alueella kohtasivat mainiosti.

Ready Solutionsin kokemuksen mukaan koneoppimismallien käyttöönotto voidaan tehdä joustavasti, usein hyvinkin kohtuullisin kokonaiskustannuksin.

Useimmiten teknologioita merkittävämpi asia on kyky muuttaa liiketoiminnallinen ongelma sopivaksi ratkaisuiksi, ja tässä tapauksessa toimittajan toimialaosaaminen oli ratkaisevan tärkeä ominaisuus.

Teknologiat ja data

Sovellus tuotettiin asiakkaan ympäristöön hyödyntäen asiakkaan resursseja, tämä valinta tehtiin sen vuoksi että näin päästiin liikkeelle hyvin nopeasti, kun Loimualla olivat lähdeaineistot hyödynnettävissä ennusteiden tuottamista varten.

Sovellus käyttää myös ulkoisia datalähteitä, kuten Ilmatieteen laitoksen ennusteita, ja näihin rakennettiin integraatiot toimituksen aikana.

Asiakasnäkökulma

Marko Korpinen, Loimuan sovellus- ja tuoteasiantuntija, oli kuullut Ready Solutionsin tekemästä projektista energiatoimialalla ja otti yhteyttä toimittajan myyntiin. Lyhyen keskustelun ja demon jälkeen päätettiin yhdessä edetä kehitysvaiheeseen, jota toteutettiin muutaman viikon iteraatioissa.

Markon mukaan toimittajan konsulttien toimiala – ja menetelmäosaaminen vaikutti heidän päätökseensä aloittaa yhteistyö toimittajan kanssa.

Kimmo Keronen, Loimuan tietohallintopäällikkö, järjesti toimittajan tarvitsemat resurssit ja muutenkin siirtymät ympäristöistä toiseen Loimuan irtautuessa Elenia – konsernistä sujuivat mallikkaasti.

Haluatko tietää, miten tällainen sovellus toteutetaan?

Ota yhteyttä suoraan Asko Kauppiseen jos haluat lisätietoja!

asko.kauppinen@readysolutions.fi

+358451374850

Voit myös tilata energiatoimialan uutiskirjeemme, niin lähetämme sinulle tietoa toteutuksistamme ja käytetyistä teknologioista!

Loimua-yrityslogo
Asiakas
Loimua
Toimiala
Energia
Kokoluokka
67 M€
Tarjottu asiantuntemus
Edistynyt analytiikka