Mehiläinen – Talousraportoinnin automatisointi

Mehiläinen-yrityslogo
Asiakas
Mehiläinen
Toimiala
Hyvinvointi ja terveydenhuolto
Kokoluokka
1100 M€
Tarjottu asiantuntemus
Azure Data Platform
Talous

Ready Solutions ja Mehiläinen ovat tehneet yhteistyötä jo hyvän aikaa, Ready Solutionin auttaessa asiakasta erilaisissa tiedonhallinan ja raportoinnin hankkeissa. Teknologioiden osalta käytössä on Microsoftin data- ja analytiikkatyökaluja sekä onpremises- että pilvimaailmasta, esimerkiksi Azure SQL, SQL Server, C#, Power BI ja PowerApp. Mehiläinen lähti uudistamaan talousjärjestelmiään ottamalla käyttöön D365 Finance & Operations järjestelmän, sekä Anaplan suunnittelujärjestelmän, ja tässä yhteydessä tuli ajankohtaiseksi suunnitella miten yhtenäistetty tietovarasto ja raportointi rakennetaan näiden järjestelmien ympärille.

Ready Solutions suunnitteli ja vastasi tietovaraston toteutuksesta. Ratkaisun yleiskäyttöisyys on oleellista johtuen loppukäyttäjien suuresta määrästä sekä muutostilanteista, joissa esimerkiksi yrityskaupan yhteydessä Integroidaan uusia perusjärjestelmiä yhtenäisessä muodossa tietovarastoon.

PowerApp-teknologian hyödyntäminen liiketoiminnassa

Mehiläisellä oli tarve Readyn toteuttaman talouden tietovaraston yhteydessä automatisoida talousraportointiin liittyviä prosesseja, joihin liittyy D365, Anaplan -suunnittelujärjestelmä, sekä tietovarasto ja Power BI. Anaplanissa tehtävät budjetit ja ennusteet haluttiin pystyä viemään yhdellä painalluksella tietovarastoon. Ready Solutions suunnitteli tätä varten kevyen PowerApp -ratkaisun joka linkittää Anaplan-pilvipalvelun prosessin sekä tietovaraston latauksen toisiinsa niin että koko ajoketju saadaan käynnistymään PowerApp-sovelluksella. PowerApp sovellus mahdollistaa myös ajoketjun seurannan, uudelleenkäynnistyksen sekä se on käytettävissä myös kännykällä mahdollistaen ketterän toiminnallisuuden business controllereille. PowerAppin voi myös julkaista PowerBi raportille, missä äsken tietovarastoon ladattu data voidaan tarkistaa.

Kommentteja asiakkaalta:

Luotamme Readyn asiantuntemukseen. Talouden budjettien ja ennusteiden käsittely on nyt huomattavasti helpompaa ja automatisoidumpaa

Antti Järvilahti, Director

Ready Solutions tuntee Microsoftin työkaluja hyvin ja osaavat proaktiivisesti ehdottaa ja kehittää moderneja ratkaisuja. Kehitystyö Readyn kanssa on aina ketterää ja reagointinopeus erinomainen.

Martin Björkvall, Financial Controller

Ota yhteyttä talouden data-analytiikka - alueen palveluistamme vastaavaan:

Jonne Poutiainen

jonne.poutiainen [at]readysolutions.fi

Mehiläinen-yrityslogo
Asiakas
Mehiläinen
Toimiala
Hyvinvointi ja terveydenhuolto
Kokoluokka
1100 M€
Tarjottu asiantuntemus
Azure Data Platform